گیم پس و استیم (steam) چیست؟

گیم پس چیست؟


فکر می کنید که گیم پس چیست؟ یک سرویس بسیار عظیم است که با گذشت زمان هر روز بر ارزشش افزوده می‌شود. این سرویس ماکروسافت با سرعتی خیره کننده در حال  گسترش مرزهای مجازی خودش می‌باشد. شاید شما به عنوان  یک خواننده مقاله از خود بپرسید سرویس گیم پس چیست؟ برای شما با خاطراتی از دوران قدیم توضیح خواهم داد.


یادش بخیر زمانی بود که به کلوپ محل سری میزدم و کارتریج های کنسول Sega Mega Drive را کرایه میکردم و به خاطر کرایه روزانه بازی تا صبح روز بعد یک سره به بازی میپرداختم، Comix Zone دیوانه وار بود و Save هم نبود پس باید نشان میدادیم که چند مرده حلاجیم و بازی را بدون Save و یک شبه به پایان میبردیم.


بعدها روی پلتفرم PS1 هم بازی کرایه میکردیم منتهی به دلیل وجود قابلیت save و مموری کارت های خاکستری کوچولوی دستگاه دوست داشتنی Sony هیچ ترسی نبود و پیشروی در بازی های محبوبمان به راحتی انجام میشد.



تیم Xbox با ارائه سرویس Game Pass همانند همان کلوپ بازی های قدیمی است که به سراغش میرفتیم ولی اینجا خبری از محدودیت نیست هرچه است بازی های  عالی و عظیم که اگر بخواهیم سرانگشتی هم حساب کنیم با  توجه به شرایط اقتصادی  محل زندگی مان؛ تقریباً می‌تواند بهترین چیزی باشد که برای یک گیمر که اهل پایرت کردن محتوی بازی ها نیست و به تولید کننده و توسعه دهنده بازی احترام می‌گذارد، اتفاق افتاده است.


سرویس Game Pass به شما اجازه میدهد با پرداخت هزینه‌ ای ماهانه یا سالانه به بیش از 300 بازی از چهار نسل سری Xbox دسترسی پیدا کنید.


این بازی ها شامل عناوین انحصاری و غیر انحصاری بر روی پلتفرم های شرکت مایکروسافت از کنسول های نسل جدید  Xbox One S/X تا نسل هشت Xbox Series S/X و حتی نسخه های ویندوز PC هستند و شما به راحتی میتوانید آنها را دانلود نموده و بازی کنید.


یعنی شما در آینده وقتی بازی هایی مانند Halo Infinite و Gears 6 و بازی های بزرگی چون Fallout 5 یا بازی محبوب همه طومار باستانی 6 دنباله Skyrim افسانه ای عرضه شد با داشتن سرویس Game Pass براحتی وارد شده و بازی را دانلود میکنید و تا زمانی که اکانت سرویس شما شارژ باشد میتوانید از انجام بازی لذت ببرید.


این یک برگه برنده عظیم است که همانند Netflix یا HBO Max که سعی میکنند عرضه  آثار بزرگ سینمایی یا سریال ها و حتی انیمه های برتر را با هزینه هایی ناچیز در اختیار بینندگان خودشان قرار دهند یا بهتر است بگوییم برای آنها استریم کنند، این Netflix دنیای بازی نیز چنین ساختاری تقریباً مشابه را دنبال میکند.



Steam چیست؟


استیم یک سکوی توزیع دیجیتال است که برای بازی ویدیویی چندنفره و مدیریت حقوق دیجیتال توسط شرکت والو توسعه یافته است.


این پلتفرم برای توزیع بازی‌های رایانه‌ای و رسانه‌های مرتبط آنلاین استفاده می‌شود.


به صورتی که داده‌های مرتبط با آن‌ها توسط گیمر ها یا توسعه‌دهندگان مستقل کوچک‌تر به خانه‌های نرم‌افزار بزرگ‌تر به اشتراک گذاشته می‌شود.


در اکتبر 2012، شرکت والو ویژگی جدیدی را فراهم کرد تا داده‌های از نوع غیر بازی‌های رایانه‌ای نیز در محیط انجمن استیم به اشتراک گذاشته شود، که این خود شامل قابلیت‌های گسترده‌ای شامل فهرست دوستان، گروه‌ها، ذخیره‌سازی ابری داده‌ها، چت صوتی و تصویری بازیبازان برای بازی‌های آنلاین و … نیز می‌شود.


استیم بزرگترین توزیع دیجیتال بازی های کامپیوتری است.


به طوری که در سال 2013، 75 درصد از بازار را در اختیار داشت .


تا سال 207، درآمد حاصل از فروش بازی در استیم به 4.3 بیلیون دلار رسیده و آمار 18 درصد از فروش کل بازی را در اختیار دارد.


تا 2019، سرور حدود 1 بیلیون کاربر با ماهیانه 90 میلیون کاربر فعال دارد .


پیشرفت و ارتقای بی نظیر استیم ، سرانجام به تولید محصولات و فرآیند های دیگری نظیر Steam Controller و واقعیت مجازی استیم شد .



تاریخچه استیم :


تا قبل از وجود استیم ، شرکت ولو مشکل آپدیت کردن بازی های آنلاین خود مانند کانتر استرایک را داشت .


به روز رسانی پچ ها گاهی باعث قطع شدن بازی ها حتی تا چند روز میشد .


به همین منظور ولو تصمیم به ساخت سیستمی گرفت که این آپدیت ها را به صورت خودکار انجام داده و همچنین آنتی چیت قوی تری نیز داشته باشد .


اواخر سال 2002 ولو متوجه شد اکثریت کاربران از اینترنت پر سرعت استفاده می کنند که در طی همین سالها بهبود و روندی صعودی گرفته بود و کاربران میتوانند راحت تر از قبل از طریق اینترنت به بازی ها دسترسی داشته باشند .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *